Zašto i kada potražiti psihološku pomoć?

Kada potražiti psihološku

Zašto i kada potražiti psihološku pomoć?

Kada se pojave simptomi tjelesne bolesti (npr. prehlađeni smo) u pravilu se prvo liječimo sami ili uz podršku bližnjih. Kada uvidimo da je problem ozbiljnije prirode, tražimo stručnu pomoć liječnika kako bismo pronašli učinkovitiji način borbe s bolesti. Logično, zar ne? A što radimo ako nas duša boli?

Manje-više trebamo učiniti isto: za početak pokušati unijeti neke promjene u svoj život i tražiti podršku bliskih ljudi. Često to ipak nije dovoljno, a razloga je više: nemamo trenutno dovoljno snage da si sami pomognemo, predugo se osjećamo na određeni način, tema koja nas muči traumatična je za nas, naši bliski ljudi uključeni su u taj problem… U tom trenutku važno je potražiti pomoć stručnjaka, psihologa ili psihoterapeuta. Stručnjak nam može pomoći u pronalaženju novih strategija nošenja sa problemom, tu je da nas podupire tijekom procesa zacjeljivanja, blagostanja i napretka.

Stručnjak nam može pomoći i u podizanju kvalitete našeg osobnog, partnerskog ili profesionalnog života gdje se savjetovanje usmjerava prema konceptima pozitivne psihologije, prema tome da u svom životu pronađemo još učinkovitiji i uspješniji način funkcioniranja.

Zašto baš ja?

Većina nas tijekom života se suočava s pojedinim stresnim promjenama i životnim krizama. Svima nama u nekom trenutku dobro dođe pomoć stručnjaka poput psihologa i psihoterapeuta neovisno o tome iz koje smo države, da li smo muškarac ili žena, da li smo bogati ili siromašni, živimo li u gradu ili na selu…

Kada se osjećamo dobro onda smo u mogućnosti ostvarivati svoje ideje, interese, ambicije. Možemo se nositi sa svakodnevnim stresom života, biti produktivni, misliti dobro, održavati kvalitetne odnose s drugim ljudima, donositi najbolje po nas odluke… Mentalno zdravlje nam je jednako važno kao i tjelesno, a u nekim situacijama možda i važnije.

Kako izgleda susret sa psihologom?

U Aurori Theti rade psiholozi i certificirani psihoterapeuti kod kojih možete doći na savjetovanje. Savjetovanje je oblik podrške tijekom kojeg psiholog razgovara s klijentom te ga usmjerava i osnažuje za suočavanje s teškoćama, životnim promjenama i krizama. Savjetovanje u pravilu traje do 60 minuta, jednom tjedno. Susreti se mogu održavati uživo ili preko video-poziva (Skype, Google Hangouts…). Nudimo savjetovanje na hrvatskom, engleskom ili ruskom jeziku.

Sve izrečeno tijekom savjetovanja smatra se profesionalnom tajnom te se ne dijeli s drugima osim u slučajevima propisanim profesionalnom etikom i zakonskim propisima, o čemu se klijent unaprijed informira.

Savjetovanje uživo se održava u uredu Aurore Theta na adresi Ilica 144, Zagreb.

Želimo Vam puno hrabrosti i odlučnosti u traženju izvora podrške!

Aurora Theta tim