NEUROFEEDBACK terapijska metoda

U današnje vrijeme, suočeni s golemom količinom stresa, anksioznosti i strahova, glavobolja, nesanica, poremećajem koncentracije i pamćenja ili pak teškim zdravstvenim problemima, osjećamo se depresivni i nemoćni. Povlačimo se u sebe, a djeca često reagiraju strahovima, uznemirenošću, agresijom, problemima sa spavanjem ili mucanjem.

RJEŠENJE je NEUROFEEDBACK!

To je učinkovita znanstvena i zabavna, terapijska metoda koja- dok smješteni u fotelji uživate u omiljenoj seriji ili animaciji- pomaže mozgu da odagna strahove i teškoće koje vas muče.

Kako? Javite nam se, pokazat ćemo vam!

Što je NEUROFEEDBACK?

NEUROFEEDBACK je moderna, atraktivna i zabavna terapijska metoda, učinkovita je i znanstveno dokazana te se može neometano koristiti uz druge terapije (lijekovi). Mozak operantnim treniranjem na neurofeedbacku mijenja obrasce moždanih valova koji su temelj rada mozga. Neki poremećaji povezani su sa specifičnim obrascima moždanih valova, pa ova promjena obrazaca pridonosi smanjenju ili potpunom otklanjanju simptoma.

Kako izgleda terapija?

Neurofeedback praktičar klijentu stavlja male elektrode na glavu na točno određene točke. Elektrode primaju signale o aktivnosti mozga i te informacije prenose preko uređaja u računalo. Osoba udobno smještena u fotelji za vrijeme dok gleda animaciju, seriju ili crtić dobiva slušnu, vizualnu i taktilnu povratnu informaciju. Slika “radi” kako radi mozak osobe, kada radi optimalno bude “nagrađen”, a kada ne, slika se zatamni, zvuk se promjeni i medvjedić manje vibrira. Na taj način mozak “uhvati” onaj ritam rada koji ga opušta i podržava njegov optimalan rad.
POBOLJŠANJA- mnogi osjete već nakon nekoliko terapijskih susreta, no za trajnije promjene potrebno je više tretmana čiji se broj određuje individualno.

Više o neurofeedbacku saznajte u našim blogovima:
https://auroratheta.hr/2020/12/04/sto-je-neurofeedback-i-kako-vam-moze-pomoci/
https://auroratheta.hr/2020/12/28/anksioznost-depresivnost-i-neurofeedback/
https://auroratheta.hr/2020/12/28/bolesti-dojke-i-chemo-brain/
https://auroratheta.hr/2020/12/27/neurofeedback-i-posvojenje/

Neurofeedback je učinkovita terapijska metoda. Isprobajte! Javite nam se!

> Preuzmi PDF letak <